Zakgeldproject

Verantwoordelijkheid en doorzettingsvermogen

Jongeren vanaf 10 jaar kunnen een zakcentje verdienen door zes weken lang één keer per week een werkbijeenkomst bij te wonen. Hierbij wordt verwacht dat zij hun schoonmaak- en opruimkrachten bundelen voor de wijk. In een klein groepje gaan ze, onder begeleiding, zwerfafval opruimen en klusjes in en rondom het huis van wijkbewoners uitvoeren. Hiervoor krijgen zij van ons het werkmateriaal.

Voor de kids en jongeren is dit project ideaal om een stukje verantwoordelijkheid, doorzettingsvermogen en gevoel van eigenwaarde op te bouwen door zelfstandig wat geld te verdienen. Op deze manier ontdekken zij op kleine schaal wat ‘werken’ inhoudt, wat erbij komt kijken en hoe leuk het kan zijn om in een team een gezamenlijk doel te behalen.

Doordat de jongeren in de wijk werken, wordt er ook een connectie aangegaan met de buurt. Zo komen zij op een positieve manier met nieuwe buurtbewoners in contact en worden ze aangemoedigd hun sociale vaardigheden verder te ontwikkelen.

Het zakgeldproject wordt ondersteund door de TIWOS, TBV Wonen en Wonenbreburg

Aanmelden of meer info opvragen kan bij Sander via sander@r-newt.nl of 06 235 44 700.


Delen via:

Ook interessant

Next Up (MDT)

Next Up is het maatschappelijke diensttijdproject (MDT) van o.a. R-Newt, de bibliotheek, DOOR, Sterk Huis en gemeenten.
Voor Jongeren

Studio Noord

Studio Noord is de creatieve werkplaats en ontmoetingsplek van Tilburg-Noord. Hier vind je ruimte voor verhalen, ontmoeting, creativiteit én om zelf dingen te organiseren.
Voor Jongeren