intervisie

Intervisie is een gestructureerde vorm van collegiale uitwisseling waarbij professionals elkaar ondersteunen bij het oplossen van uitdagingen op de werkvloer. Het biedt een veilige ruimte om ervaringen te delen, problemen te bespreken en van elkaar te leren. Door middel van intervisie kunnen deelnemers hun professionele vaardigheden verbeteren, reflecteren op hun praktijk, en gezamenlijk tot nieuwe inzichten komen.

Hoe werkt intervisie?

Intervisie wordt meestal georganiseerd in groepen van 4 tot 8 personen die regelmatig bijeenkomen. Tijdens deze bijeenkomsten presenteren deelnemers een casus of probleem waarmee ze worstelen, en de andere groepsleden bieden feedback, suggesties en advies. De kracht van intervisie ligt in het samenbrengen van verschillende perspectieven en expertisegebieden, waardoor deelnemers nieuwe manieren vinden om uitdagingen aan te pakken.

Waarom intervisie?

  1. Reflectie en leren: intervisie biedt de kans om kritisch te reflecteren op je eigen handelen en van anderen te leren.
  2. Probleemoplossend vermogen: door gezamenlijke probleemoplossing kunnen complexe situaties eenvoudiger worden gemaakt.
  3. Teambuilding: intervisie kan de band tussen collega’s versterken en een gevoel van gemeenschap creëren.
  4. Continuïteit: door regelmatig samen te komen, wordt een cultuur van voortdurende groei en ontwikkeling gecreëerd.

Voor wie Is intervisie geschikt?

Intervisie is geschikt voor professionals uit diverse sectoren, waaronder onderwijs, gezondheidszorg, sociaal werk, management en consultancy. Het is ideaal voor teams die hun samenwerking willen verbeteren, voor leidinggevenden die willen groeien in hun rol, en voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Start met intervisie

Wil je intervisie invoeren in jouw organisatie of team? Onze trainingsprogramma’s bieden een gestructureerd framework en praktische hulpmiddelen om intervisiegroepen effectief te laten werken. Met onze begeleiding leer je hoe je een intervisiesessie opzet, welke technieken het meest effectief zijn, en hoe je de resultaten van intervisie kunt implementeren in je dagelijkse werk.

Neem contact met ons op om te ontdekken hoe intervisie jouw team of organisatie kan versterken en een cultuur van voortdurende groei kan creëren. Samen kunnen we een pad uitstippelen naar een meer samenwerkende en productieve toekomst.