over r-newt

Wij zijn dáár waar jongeren, kids en ouders zijn. Waar het er toe doet en waar we een verschil kunnen maken.

Jongerenwerk is oprecht, present, 24/7… Jongerenwerkers ondersteunen jongeren in hun weg naar volwassenheid. We staan naast ze en zijn in de directe leefwereld van jongeren aanwezig. Fysiek en digitaal. Jongerenwerk is een vak: een vak van kunnen, zijn en doen. We organiseren toffe activiteiten, ondersteunen je als je zélf een event wilt opzetten, zijn er om gewoon gezellig te kletsen en bieden een luisterend oor. We zijn een appje away en altijd present – fysiek en op social media.

Focus op talent

Heel veel praktijkervaring gecombineerd met de meest recente en beproefde inzichten uit het werkveld, is de kracht van R-Newt. Onze expertise delen we met anderen via R-Newt Training & Advies en zetten we met R-Newt Kids ook effectief in voor tieners, kinderen en hun ouders.

R-Newt wordt vaak gekoppeld aan inzet op jeugdoverlast. Daarin doen we ook veel en dat doen we goed! Niet overlast en alles wat verkeerd kan gaan met jeugd is ons kompas, maar juist het talent dat iedere jongere in zich heeft. We geloven in gelijke kansen maar zien dat die niet zo vanzelfsprekend zijn voor iedere jongere en voor elk kind.

Talentbenadering is de basis. Ook bij R-Newt Kids: het haalt het beste uit kinderen naar boven en ondersteunt ouders bij het ingewikkelde proces dat opvoeden heet. R-Newt beweegt mee met jongeren en dus met de actualiteit. De opgedane kennis en kunde integreren we in het aanbod van ons Expertisecentrum.

In Dordrecht vormt R-Newt sinds 1 januari 2023 samen met Sociaal Wijkteam Dordrecht en Buurtwerk Dordrecht ‘Dordrecht Sociaal!’. Door samen te werken, wil R-Newt nog sneller in contact komen met inwoners van alle leeftijden, die ondersteuning, informatie of advies nodig hebben.