Straatcultuur in de klas

Het lesgeven aan jongeren kan soms uitdagend zijn, vooral wanneer de straatcultuur in de klas komt. Een grote mond of disrespectvol gedrag kan een leeromgeving snel verstoren. Hoe ga je om met escalaties in de klas? Hoe zorg je dat je boodschap overkomt en dat er daadwerkelijk iets verandert?

Details

  • Locatie: Bij jou op locatie, dicht bij de eigen praktijk. Bij ons in Tilburg kan ook!
  • Tijdsduur: 2 dagdelen van 4 uur
  • Deelnemers: 8 tot 12
  • Investering: € 770 per dagdeel (ex BTW)

Wat leer je in deze training?

In de training Straatcultuur in de klas leer je de cultuur en achtergronden van jongeren beter kennen. Deze kennis helpt je om situaties te de-escaleren, spanning bij jezelf te herkennen, en effectievere gesprekken met jongeren aan te gaan. De training is ontworpen om leraren, docenten, en andere professionals in het onderwijs te ondersteunen bij het creëren van een positieve en productieve leeromgeving.

Belangrijke Vaardigheden die je in deze Training Ontwikkelt:

  1. De-escalatietechnieken: hoe voorkom je dat een situatie escaleert wanneer een jongere een grote mond heeft of ongewenst gedrag vertoont?
  2. Herkennen van spanning: leer je eigen spanning en stress te herkennen en hoe je deze kunt beheersen in uitdagende situaties.
  3. Effectief communiceren: ontwikkel vaardigheden om effectief te communiceren met jongeren, zodat je boodschap overkomt en respectvol ontvangen wordt.
  4. Inzicht in straatcultuur: leer de straatcultuur en de achtergronden van jongeren begrijpen, zodat je beter kunt inspelen op hun behoeften en gedragingen.

Hoe de training is opgebouwd

De training is praktisch van aard en bestaat uit een combinatie van theorie en praktijkoefeningen. Je krijgt de kans om verschillende scenario’s te oefenen en leert van ervaringsdeskundigen en trainers met ervaring in het omgaan met uitdagend gedrag in de klas.

Voor wie is deze training?

De training Straatcultuur in de klas is bedoeld voor leraren, docenten, onderwijsbegeleiders, schoolleiders, en andere onderwijsprofessionals die te maken hebben met jongeren in een schoolomgeving. De training is ook waardevol voor begeleiders in vrijetijdscentra, jeugdcentra, en andere contexten waar jongeren bij elkaar komen.

Wil je meer weten?

Als je geïnteresseerd bent in deze training of meer informatie wilt, neem dan contact met ons op. Wij kunnen de training aanpassen aan jouw specifieke behoeften en omstandigheden, zodat je de beste resultaten behaalt in jouw klas of organisatie.