Collega Katie genomineerd als sociaal werker van het jaar 2024

Wat zijn we trots! ‘Onze’ eigen Katie Eppenhof is genomineerd voor de verkiezing van de Sociaal Werker van het Jaar 2024. Katie werd samen met sociaal werkers Sonny Boelhouwer en Jetske Scholten uit talloze inzendingen voorgedragen door de jury. Eind mei wordt bekend wie de verkiezing wint. Stemmen kan vanaf nu, en wel hier.

Rebelse jongerenwerker met visie

De afgelopen jaren heeft Katie het jongerenwerk een stevige impuls gegeven door ervaringsdeskundigheid een plek te geven binnen het sociaal domein. Dat heeft er onder meer voor gezorgd dat er een werkplaats ervaringskennis is ingericht, volledig bottom-up vormgegeven met support vanuit alle afdelingen. Katie staat dagelijks met haar voeten in de klei naast de jongeren, en wordt steeds vaker als spreker op congressen en bijeenkomsten gevraagd om het belang van ervaringsdeskundigheid in het sociaal werk toe te lichten. Katie: “Wat een eer om voorgedragen te worden. Ik vind het echt heel spannend en leuk. Ik ben een rebelse en eigenwijze jongerenwerker die niet met de stroming meegaat. Dat maakt deze nominatie een extra groot compliment. Dat ik hiermee de stem van jongeren mag laten horen, is supermooi!”

Authentieke impact

Floor van Berkel, onze directeur, over Katies nominatie: “Katie is intrinsiek heel sterk gemotiveerd om het werk en de kracht van ons werk op een positieve manier neer te zetten. Door haar manier van zijn maakt ze een authentieke impact. Ze heeft zich bewust ontwikkeld en heeft hard gewerkt aan spreekvaardigheden om het podium nog groter te maken. Katie trekt haar eigen plan, maar weet tegelijkertijd af te stemmen en de organisatie mee te nemen. Ze positioneert zichzelf ook als vakkundig individu. Ze steunt jongeren op een professionele manier en is een vraagbaak voor ouders.”

Sociaal Werk werkt! organiseert de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar om het onmisbare vak van sociaal werker meer bekendheid te geven en de impact van sociaal werkers nog beter zichtbaar te maken op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Gefeliciteerd, Katie!


Delen via:

Ook interessant